Nadzienia o smakach owocowych
Nadzienia o smakach
owocowych przetarte
Nadzienia owocowe to produkty otrzymane przez gotowanie przecierów owocowych z dodatkiem substancji zagęszczających, kwasów spożywczych, substancji konserwujących, barwiących i aromatyzujących.
Nadzienie o smaku brzoskwiniowym
Właściwości
Nadzienia do stosowania na zimno i na gorąco, temperatura wypieku 200 - 220 stopni C w czasie 15 - 20 min., Po wypieku przypominają galaretki transparentne o kolorze i smaku świeżych owoców. Można je stosować do nadziewarek dyszowych.
Zastosowanie
Na zimno - jako masy owocowe do przekładania ciast i tortów, stanowią warstwę izolacyjną pod masy, kremy i bitą śmietanę, do nadziewania bułek, rogali, pączków - po wypieku, do przekładania ciastek drobnych, kruchych i półkruchych. Na gorąco - do wypieku ciastek kruchych, ciast drożdżowych, ciastek francuskich, do środka i na wierzch, do odpieku rantów, blatów itp.
- Nadzienie o smaku brzoskwiniowym
- Nadzienie o smaku kiwi
- Nadzienie o smaku malinowym
- Nadzienie o smaku malinowo
– marcepanowym - Nadzienie o smaku morelowym
- Nadzienie o smaku pomarańczowym
- Nadzienie o smaku róży
- Nadzienie o smaku truskawkowym
- Nadzienie o smaku wiśniowym
- Nadzienie o smaku czarnej porzeczki
Specyfikacja
Nazwa |
Rodzaj |
Masa |
Opakowanie |
Termin |
---|---|---|---|---|
Nadzienia o smakach owocowych: - brzoskwinia - kiwi - malina - malina-marcepan - morela - pomarańcza - róża - truskawka - wiśnia - czarna porzeczka |
13 kg | 12 / 5 / 60 | 240 dni |