Przepisy

Przepisy

Przepisy

product-list-sign
kv

Gryczanka z brzoskwinią deserową

3 porcje:

  • 150 g kaszy gryczanej niepalonej
  • 300 ml wody
  • Szczypta soli
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka ciemnego kakao
  • 1 garść prażonych orzechów laskowych
  • 1 brzoskwinia
  • Owoce deserowe Smaki Lata Brzoskwinia Vortumnus
Gryczanka z brzoskwinią deserową
  1. Kaszę gryczaną opłucz na sicie, zalej wodą, dodaj sól i gotuj pod przykryciem przez 10 minut.
  2. Dodaj miód i mleczko kokosowe i gotuj kolejne 10 minut.
  3. Ugotowaną kaszę przełóż do miseczek, posyp kakao i podaj z orzechami, brzoskwiniami pokrojonymi w plasterki oraz owocami deserowymi Smaki Lata Brzoskwinia Vortumnus.