Przepisy

Przepisy

Pieczona owsianka z jogurtem greckim i deserową czarną jagodą
4 porcje:
- 120 g płatków owsianych górskich
- 30 g chia
- 300 ml mleka owsianego
- 1 łyżka oleju kokosowego
- ¼ łyżeczki ziaren wanilii
- 2 łyżki syropu klonowego
- 4 łyżki jogurtu greckiego
- Owoce deserowe Smaki Lata Czarna jagoda Vortumnus
- Jadalne bratki

- Piekarnik nastaw na 190 stopni.
- Mleko owsiane podgrzej z olejem kokosowym. Zalej płatki wymieszane z chia i wymieszaj je z ziarnami wanilii i syropem klonowym.
- Całość przelej do kwadratowego naczynia żaroodpornego i piecz przez 25 minut w 190 stopniach.
- Upieczoną owsiankę pokrój na 4 części.
- Każda z nich podaj z łyżką jogurtu greckiego i owocami deserowymi Smaki Lata Czarna jagoda Vortumnus i udekoruj je jadalnymi kwiatami.