Przepisy

Przepisy

Przepisy

product-list-sign
kv

Pieczona owsianka z jogurtem greckim i deserową czarną jagodą

4 porcje:

 

  • 120 g płatków owsianych górskich
  • 30 g chia
  • 300 ml mleka owsianego
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • ¼ łyżeczki ziaren wanilii
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • Owoce deserowe Smaki Lata Czarna jagoda Vortumnus
  • Jadalne bratki
Pieczona owsianka z jogurtem greckim i deserową czarną jagodą
  1. Piekarnik nastaw na 190 stopni.
  2. Mleko owsiane podgrzej z olejem kokosowym. Zalej płatki wymieszane z chia i wymieszaj je z ziarnami wanilii i syropem klonowym.
  3. Całość przelej do kwadratowego naczynia żaroodpornego i piecz przez 25 minut w 190 stopniach.
  4. Upieczoną owsiankę pokrój na 4 części.
  5. Każda z nich podaj z łyżką jogurtu greckiego i owocami deserowymi Smaki Lata Czarna jagoda Vortumnus i udekoruj je jadalnymi kwiatami.