Przepisy

Przepisy

Przepisy

product-list-sign
kv

Gofry kukurydziane z kremem chałwowym i owocami deserowymi mango-marakuja

4 sztuki:

 

Ciasto:

  • 2 jajka
  • Szczypta soli
  • 130 g mąki kukurydzianej
  • 220 ml maślanki
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Krem:

  • 250 g mascarpone 
  • 75 g waniliowej chałwy

Dodatkowo:

  • Owoce deserowe Smak Lata Mango z marakują Vortumnus
  • Świeża mięta do dekoracji
Gofry kukurydziane z kremem chałwowym i owocami deserowymi mango-marakuja
  1. Mascarpone zmiksuj z pokruszoną chałwą na gładki krem i przełóż do lodówki.
  2. Białka ubij z solą na sztywno.
  3. Żółtka wymieszaj z maślanką.
  4. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, po czym dodaj do niej maślankę oraz pianę z białek.
  5. W nagrzanej gofrownicy upiecz gofry i wystudź je na kratce.
  6. Podaj z kremem chałwowym i owocami deserowymi Smak Lata z Mango i marakują Vortumnus i udekoruj je świeżą miętą.