Powidła śliwkowe

Powidła
śliwkowe
Powidła to produkt otrzymany przez zagęszczenie przecieru śliwkowego z dodatkiem cukru, kwasu cytrynowego oraz składników konserwujących, aromatyzujących i barwiących.


Powidła śliwkowe
Właściwości
Produkt przetarty, nadaje się do nadziewarek dyszowych, wyważony słodko-kwaśny smak.
Zastosowanie
Polecamy do przekładania pierników, ciastek drobnych (słoneczka, babeczki itp.), smarowania bardzo słodkich ciast (nadaje im lekki, winny smak), doskonale komponuje się z miodownikami, ciastami korzennymi i czekoladowymi.
- Powidła śliwkowe
Specyfikacja
![]() Nazwa |
![]() Rodzaj |
![]() Masa |
![]() Opakowanie |
![]() Termin |
---|---|---|---|---|
Powidła śliwkowe | ![]() |
13 kg | 12 / 5 / 60 | 360 dni |