Przepisy
Przepisy
Parfait jogurtowe z kruszonką
z ciasteczek owsianych i orzechów
oraz wiśniami deserowymi
Składniki (4 porcje):
- 900 g jogurtu greckiego
- 1 opakowanie ciasteczek owsianych (150 g)
- 2 łyżki płatków migdałowych
- 3 łyżki orzechów laskowych
- OWOCE DESEROWE SMAK LATA WIŚNIA VORTUMNUS
Sposób przygotowania:
- Orzechy laskowe oraz płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Następnie posiekaj.
- Ciasteczka owsiane pokrusz na drobno i przesyp do miski razem z orzechami, wymieszaj.
- Przygotuj 3 duże szklanki. Na dnie wyłóż po 2-3 łyżki ciasteczek z orzechami. Następnie dodaj kilka łyżek greckiego jogurtu, a na jogurt 2-3 łyżki wiśni deserowych VORTUMNUS. Powtórz wszystkie warstwy jeszcze raz. Przechowuj w lodówce do czasu podania !
Smacznego !