Przepisy
Przepisy
Sałatka meksykańska z fasolą, kukurydzą,
papryką, ananasem i selera sałatkowym
Składniki (3 – 4 porcje):
Sałatka:
• 100 g SELERA SAŁATKOWEGO VORTUMNUS
• 1 puszka fasoli
• 1/4 ananasa
• 1 żółta papryka
• 1 pomidor malinowy
• 1 pęczek kolendry
• 4 łyżki oliwy z oliwek
• sól, pieprz
• 1 łyżeczka soku z limonki
• szczypta chili
Sposób przygotowania:
Sałatka:
1. SELER SAŁATKOWY VORTUMNUS wyjmij ze słoika i delikatnie odsącz z nadmiaru płynu.
2. Fasolę wyjmij z puszki i opłucz.
3. Ananas, żółtą paprykę oraz pomidora pokrój w kosteczkę. Kolendrę drobno posiekaj.
4. W dużej misce umieść wszystkie warzywa, ananasa oraz kolendrę, wlej oliwę z oliwek oraz sok z limonki. Dopraw solą i pieprzem oraz chili.
5. Dokładnie wymieszaj. Przełóż na talerzerze , udekoruj listkami kolendry i limonką.
Smacznego !