Przepisy
Przepisy
Wegańska owsianka na mleku kokosowym
z konfiturą malinową i prażonymi pestkami dyni
Składniki (2 porcje):
• 1 szklanka płatków owsianych górskich
• 125 ml wrzątku
• 125 ml mleka kokosowego
• duża szczypta soli
• 3 łyżki syropu klonowego/ brązowego cukru
• KONFITURA EKSTRA Z MALIN VORTUMNUS
• świeże maliny
• 2 łyżki pestek dyni
Sposób przygotowania:
1. W dużym rondlu umieść płatki owsiane, zalej je wrzątkiem. Odstaw pod przykryciem na kilka minut.
2. Do płatków wlej mleko kokosowe oraz szczyptę soli. Gotuj na małym ogniu kilka minut, aż płatki owsiane zmiękną. Na końcu dodaj syrop klonowy/ cukier.
3. Na suchej patelni upraż pestki dyni.
4. Owsiankę przełóż do miseczek. Na wierzch wyłóż po 2-3 łyżki KONFITURY EKSTRA Z MALIN VORTUMNUS, świeże maliny. Posyp pestkami dyni.
Smacznego !